The Track (In Progress)

The Track is currently a build in progress, with a focus on using environmentally conscious materials. Due to the section it is being built on and the retaining that is required, the engineers have played a big role in making sure there is sufficient steel and driven piles to support the build. The design of the house is positioned to look out over Mana Island and will bring in the late afternoon sun.

Roscoe Terrace

Roscoe Terrace

The owners at Roscoe Terrace wanted a more spacious and light feeling home. The downstairs bedroom, which doubled as an office, was made bigger with inbuilt book shelf and computer desk. The entrance way and stairs were finished with timber overlay to continue the original look of the house. While upstairs we extended and opened up the dining room and lounge to bring in more natural light and give more flow with a new deck to walk out on.

Colway Street

Colway Street

At Colway Street the owners wanted their two bedroom home turned in to a three bedroom. The interior of the house was completely stripped out and the front of the house was extended to make room for the third bedroom. The roof structure had to be changed to allow for the new extension and a new roof put on. New double glazed timber windows were installed to match the existing windows. A custom made kitchen was installed to complete the look the owners were after.

Albany Avenue

Albany Avenue

Being a 1895 built villa, there were many challenges on this job. The owners wanted a re-design and due to the age we had to keep the exterior look. We started by stripping the inside and keeping as much of the original exterior structure as we could while making good of the exterior cladding. All the floors were replaced with ply-wood with an overlay of Rimu tongue and groove on top, the kitchen and bathroom were demolished and rebuilt on the other side of the house to allow natural light through the large new sliding doors. The modern kitchen was finished with a stainless bench top and timber cabinets to keep with the look of the house. The addition made the most of the small space while including all the family’s needs. 

Totara Road

Totara Road

The Totara Road project was an architecturally designed new-build in Miramar. With polished concrete floors, exposed timber beams, plywood ceilings and internal shiplap cedar linings; this was no straight forward build. Every little detail was thought through including the concrete retaining wall which had the appearance of wood grain through it. The two bedroom house was built over three levels making the most of the space it was built on, resulting in great indoor outdoor flow onto the entertaining area.